Atalay'a hakkımı helal etmiyorum

Atalay

İl Başkanı Mehmet Demir gençlik kolları ve kadın kolları başkanı ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyerek görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar. Demir, siyaseti bırakmayacağını başbakana ve partisine hizmet edeceğini belirterek Atalay'a h

ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİLER

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir, ve yönetimi dün ani bir kararla istifa ettiklerini açıkladı. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Mehmet Demir, Beşir Atalay’ı kastederek, “Baskılara artık dayanamadığımız için istifa kararı aldık” dedi. Basın toplantısı İl Başkanı Mehmet Demir, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Babayiğit, Kadın Kolları Başkanı Hülya Tülay Bağcı, Gençlik Kolları Başkanı Ferit Oluk ve parti yöneticilerinin katılımı ile yapıldı. İl Başkanı Mehmet Demir, basın toplantısında istifa ettiklerini açıklarken, bunun gerekçelerini de sıraladı. Demir, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın baskılarına direnemeyerek istifa kararı aldıklarını söyledi.

EN NİTELİKLİ VE BAŞARILI TEŞKİLATTIK

Demir, “2010 yılında bu göreve getirildim. 41 aylık görevimden istifa ettiğimi ilan ediyorum. Teşkilatlarıma, Başbakanıma teşekkür ediyorum. Biz nitelikli bir teşkilat oluşturduk. Göreve geldiğimiz de teşkilatın ve teşkilat binasının durumunu herkes biliyor. Bu görev bize 2010 yılında tevdi edildiğinde teşkilatı bir noktadan daha iyi bir noktaya taşıdık. Genel merkez ayarında bir teşkilat binası yaptık. 2011 seçimlerinde 3-0 yapacağız dedik yaptık. Kapalı spor salonunda geniş katılımlı bir kongre gerçekleştirdik. 30 Mart seçimlerinde il genel ve belediyelerde en çok oyu aldık” diye konuştu.

 

YEREL SEÇİMLERDE NEDEN 11-0 OLMADI?

Basın toplantısında ağırlıklı olarak görevden istifa etmeye zorlandıklarına işaret eden ve bunun sebebini de açıklayan Demir, “Aday belirlemede bazı sıkıntılar yaşadık. Yerel seçimde 11-0 yapacağız dedik. Ancak aday belirlemede inisiyatif bizde olmadı bazı yerlerde. Bizde olsaydı 11-0 yapardık. İnisiyatif kullandığımız yerlerde seçimi kazandık. İnisiyatif kullanmadığımız yerlerin durumu ortada. Aday belirlerken Allah şahit, hiçbir yakınım ve akrabamı istemedim. Aynı şartlar olsun yine böyle yaparım. Bazı yerlerde biz inisiyatif kullanmadığımız için sonuç Kırıkkale için hezimet oldu” dedi.

 

NİHAYET İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDIK

Bir soru üzerine kendisinin siyasete devam edeceğine işaret eden Mehmet Demir, “Bu gidişin yok oluş olmadığını söylemek istiyorum. Ben daha önce de bu ve benzer görevlerden sonra tekrar geldim. Bunu en iyi bilenlerden biriyim. Biz Başbakanımıza, Genel Merkezimize ve partimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Ama birilerinin emrinde olmayacağız” diyerek Beşir Atalay’a göndermede bulundu.  Demir, Atalay’ı eleştirerek, “Sayın Başbakan Yardımcımız bize direnç gösterdi. Başbakan Yardımcısının son dönemlerdeki tavrından dolayı biz istifa etmek durumunda kaldık” diye konuştu.

 

SİYASET DELİKANLICA YAPILIR

Konuşmasını deyimler kullanarak sürdüren Demir, Beşir Atalay’a da atıfta bulunmayı sürdürerek, “Güç, yerinde kullanılırsa adaletli kullanılırsa iyi olur. Aksi olursa zulüm olur. Sayın Başbakan Yardımcısı Kırıkkale’de emeği, hakkı görmüyor ve zulüm ediyor. Kendisine hakkımı helal etmiyorum. Benim ismim Mehmet Demir. Bu partiye ihanet eden şerefsizdir. Biz Türkiye’de Kırıkkale teşkilatı olarak ilklerdeyiz. Göstergeler bunu gösteriyor. Siyasetin içinde AK Parti’nin neferi olmaya devam edeceğiz. Başkasının emrinde olmayacağız. Siyaset insanların altını oymak değildir. Siyaset delikanlıca yapılır” dedi ve “Görevden alınacak mıydınız” sorusu üzerine, “Biz durumdan vazife çıkardık ve istifa ettik” dedi. Demir, kendisine destek olan herkese de teşekkür etti ve helallik istedi.

------------------------

Merkez ilçe istifa etmedi

 

Mehmet Demir basın toplantısında istifa kararını açıklarken, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları da istifa ettiğini ilan etti. Merkez İlçe Başkanı Mustafa Babayiğit istifa açıklaması yapmadı. Bir soru üzerine Mehmet Demir, kararın Merkez İlçe Başkanı ve yönetiminde olduğunu söyledi.

-----------------------

 

Atalay’a tepki gösterdiler

 

Basın toplantısında İl Başkanı Mehmet Demir ve Kadın Kolları Başkanı Hülya Tülay Bağcı, istifa kararlarında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın baskılarının etkili olduğunu söylediler. İki başkan da açıklamalarında net ifadelerle Atalay’ı eleştirdi, sitem etti ve tepkilerini dile getirdi.



şugayip
4.06.2014 10:50:12
sayın mehmet demir atalaya hakkımı helal etmiyorum diyorsun ne hakkın var seni atalay 41 ay orda tutmuş 3 yıl önce çok zor günler geçiren bir esnaflıktan bu gün kırıkkalenin en zenginleri arasına girmiş birisin senin kimde hakkın vardır biliyormusun ihalecilerde

Abdullah sarı
4.06.2014 23:23:40
kırıkkale halkı sana ve yönetimine hakkını helal ediyormu aceba hiç düşündünmü.ihale kovalayıp,mahir yılmazı destekleyecek kadarda omurgasızsın.dününü herkes biliyor,açlıktan nefesin kokuyordu.şimdi çıkmış utanmadan haktan bahsediyorsun.yeni il başkanı içinde beşir bey en iyisini bilir ve getirir.

Celil
5.06.2014 09:23:05
Herşeyin hayırlısı olsun.Buraya herkesin sevdiği isim FAZLI GÜVENTÜRK yakışır.Düşünülmei bence

nur
5.06.2014 15:10:13
osman acar ismi yakışır il başkanlığı için.

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız